Szakmai vezető

Szabados-Slezák Brigitta
Szabados-Slezák Brigitta

Szabados-Slezák Brigitta vagyok, a Veronika Egészségügyi és Szociális Központ megálmodója és szakmai vezetője.

30 évnyi, szociális és egészségügyi területen szerzett szakmai tapasztalatom, a hitem a szolgálat szükségszerűségében és a  szeretteim ,  barátaim támogatása adott erőt és bátorítást ahhoz, hogy megalkossam a VESZK-et. 

Piackutatásom eredményeként kijelenthetem, hogy  Göd és vonzáskörzetében a betegek otthoni, kórházi kezelést kiváltó,  azt folytató szakápolása nem megoldott. Házi segítségnyújtás tekintetében ugyan kérhetnek és kapnak is segítséget a szociálisan rászorulók, de a rendszer leterheltségéből-, illetve az egyéni szükségletek különbözőségéből adódóan nem tud minden kérés, szükséglet mindenki számára megfelelő színvonalúan kielégítést nyerni. A demens betegek ellátása tekintetében pedig óriásiak a hiányosságok országosan is. 

A Veronika Egészségügyi és Szociális Központ fent említett problémákra nyújt megoldási lehetőségeket a hozzánk forduló kliensek számára. 

Térítési díj ellenében ( kivét a demencia információs tevékenységünk mely  ingyenesen igénybe vehető szolgáltatás) vállaljuk:

  • betegek otthoni szakápolását, vérvételét, gyógytornáztatását
  • önálló életvitel támogatása céljából idősek  házi beteggondozását, betegfelügyeletét
  • demenciával élők, és a környezetükben lévők támogatását.

Munkatársaimmal az általam képviselt értékrend és az elvárható legmagasabb színvonalon kívánjuk a ránk bízott Klienseket ellátni, ápolni és gondozni.

Névadónk
István Katalin Veronika Mária nővér
István Katalin Veronika Mária nővér

Névadónk, István Katalin Veronika Mária nővér (1919- 2017) , a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek rendjének szerzetesnője volt. Bérmakeresztanyám, a maga végtelen bölcsességével és szeretetével megtanította, hogyan tiszteljem embertársaimat, hogyan és miként segítsek annak aki kér és annak is aki kérni már nem  tud.  Mások elfogadása, az emberi méltóság tisztelete a legfontosabb érték betegek és rászorulók segítése közben.

Szolgálatunk célja, hogy ezen értékrendet mindenkor szem előtt tartva végezzük munkánkat, és így segítsünk a rászoruló embertársainkon.

„ A betegek mellett angyalokra van szükség, akiket nem akkor lehet észre venni, amikor jelen vannak, hanem akkor amikor hiányoznak.” /István Katalin Veronika Mária nővér/

A VESZK Otthonápolási Szolgálat célja, feladata

Dunakeszi, Göd, Sződ, Sződliget és Vác közigazgatási területén, otthonápolás és házi beteggondozás, betegfelügyelet szolgáltatás nyújtása felnőtt embereknek, akik gondozásra és/vagy ápolásra szorulnak.

Segíteni szeretnénk azoknak, akik intézményi elhelyezést (kórház, szociális intézmény) nem igényelnek, de a mindennapi szükségleteik kielégítéséhez gondozói segítséget-, és/vagy az akut/krónikus betegségei kezeléséhez, állapotuk javításához szakápolói segítséget igen.

A Veronika Egészségügyi és Szociális Központ Otthonápolási Szolgálat, a magyar állammal nem áll finanszírozási szerződésben, így  rögzített területi ellátási kötelezettséggel nem rendelkezik. Szolgáltatásunkat piaci alapon működtetjük, a klienssel szerződést kötünk, mely alapján az elvégzett feladatokért, neki vagy hozzátartozójának térítési díjat kell fizetnie.

Vállaljuk, hogy térítési díj ellenében, a beteget a saját kényelmes otthoni környezetében, személyre szabottan, humánus és szakszerű ápolásban, gondozásban részesítjük szakképzett és nagy gyakorlattal rendelkező szakembereink által.

Tekintse meg szolgáltatásaink részleteit!